Може ли водата да бъде антиоксидант?

29.10.2021 18:42:53

Може ли водата да бъде антиоксидант?

ОРП /ORP/  на веществата определя техните антиоксидантни свойства. 

Окислително-редукционният потенциал  /ОРП/ е физична величина, с която се измерва способността на веществата да приемат или да отдават електрони. Измерва се в (mV)  и може да има положителни или отрицателни стойности. Положителните стойности показват, че веществата имат недостиг на електрони и са окислители/ т.е. лесно приемат електрони от други вещества/. Отрицателните стойности пък означават, че веществата са редуктори – притежават свободни електрони  и могат да ги  отдават. Излишъкът от електрони натоварва частиците на веществата  с отрицателен заряд а недостигът с положителен. 

В човешкия организъм непрекъснато се натрупват свободни радикали  като следствие от стрес, неправилно хранене, различни замърсители. Това са частици със силно изразена способност за привличане на електрони / окислители/, които атакуват молекулите изграждащи здравите клетки в организма. Отнемат от тях електрони и ги превръщат в нови свободни радикали. Протича верижен процес, който води до изменения на клетки, тъкани и от там до различни заболявания. Над 90% от заболяванията се дължат на свободните радикали.

Водата е свързана с всички метаболитни процеси в организма и за това е важно да се пие всеки ден. 

Водата в нашето тяло има ОРП                   от – 250 до – 400 mV. 

ОРП  на природните води варира                от – 400 до + 700 mV

Чешмяната вода има редокси потенциал   от + 350 до + 450 mV

Когато се пие вода с нисък /отрицателен/ ОРП тя действа като антиоксидант. Също както прясно изцедените сокове например. Улавя свободните радикали като им дава нужните им отрицателни заряди и ги изхвърля от организма . 

Със  Системата за пречистване на вода HYGEA  и  Каната за пречистване на вода    HYGEA  се  изършва прецизна седем степенна филтрация на чешмяната вода като ОРП  се понижава до   -150 mv / -100 mV. 

Само 2 литра от тази вода на ден се равняват на антиоксидантните свойства от изяждането на 756 банана, 516 ябълки, 47 връзки спанак или 38 моркова! Тя е най-лесно усвоимият от организма антиоксидант. 

 Антиоксидантните свойства на пречистената с  каната и системата HYGEA вода допълнително  се повишават от обогатяването й  с водород.

Водата обогатена с молекулен водород е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН АНТИОКСИДАНТ, своеобразен унищожител на най-опасните и разрушителни хидроксилни радикали. Тези радикали крадат електрони от ДНК молекулите, протеините и мазнините, като ги дестабилизират и предизвикват унищожителна верижна реакция. Водородът лесно отдава електрони на хидроксилните радикали, което ги стабилизира и спира атаката им. 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Основна

Основна | Зона Натура

Може ли водата да бъде антиоксидант?

Може ли водата да бъде антиоксидант? | Зона Натура

ОРП /ORP/  на веществата определя техните антиоксидантни свойства.  Окислително-редукционният потенциал  /ОРП/ е физична величина, с която се измерва способността на веществата да приемат или ОРП /ORP/  на веществата определя техните антиоксидантни свойства.  Окислително-редукционният потенциал  /ОРП/ е физична величина, с която се измерва способността на веществата да приемат или 2022-01-07T10:14:27+02:00 Може ли водата да бъде антиоксидант?

<div class="et_pb_column et_pb_column_3_4 et_pb_column_1 et_pb_specialty_column et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough"> <div class="et_pb_row_inner et_pb_row_inner_0"> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_inner et_pb_column_inner_0 et-last-child"> <div class="et_pb_module et_pb_image et_pb_image_0"></div> <div class="et_pb_module et_pb_text et_pb_text_0 et_pb_text_align_left et_pb_bg_layout_light"> <div class="et_pb_text_inner"> <p>ОРП /ORP/&nbsp; на веществата определя техните антиоксидантни свойства.&nbsp;</p> <p>Окислително-редукционният потенциал&nbsp; /ОРП/ е физична величина, с която се измерва способността на веществата да приемат или да отдават електрони. Измерва се в (mV)&nbsp; и може да има положителни или отрицателни стойности. Положителните стойности показват, че веществата имат недостиг на електрони и са окислители/ т.е. лесно приемат електрони от други вещества/. Отрицателните стойности пък означават, че веществата са редуктори &ndash; притежават свободни електрони&nbsp; и могат да ги&nbsp;&nbsp;отдават. Излишъкът от електрони натоварва частиците на веществата&nbsp; с отрицателен заряд а недостигът с положителен.&nbsp;</p> <p>В човешкия организъм непрекъснато се натрупват свободни радикали&nbsp;&nbsp;като следствие от стрес, неправилно хранене, различни замърсители. Това са частици със силно изразена способност за привличане на електрони / окислители/, които атакуват молекулите изграждащи здравите клетки в организма. Отнемат от тях електрони и ги превръщат в нови свободни радикали. Протича верижен процес, който води до изменения на клетки, тъкани и от там до различни заболявания. Над 90% от заболяванията се дължат на свободните радикали.</p> <p>Водата е свързана с всички метаболитни процеси в организма и за това е важно да се пие всеки ден.&nbsp;</p> <p>Водата в нашето тяло има ОРП&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;от &ndash; 250 до &ndash; 400 mV.&nbsp;</p> <p>ОРП&nbsp; на природните води варира&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; от &ndash; 400 до + 700 mV</p> <p>Чешмяната вода има редокси потенциал&nbsp; &nbsp;от + 350 до + 450 mV</p> <p>Когато се пие вода с нисък /отрицателен/ ОРП тя действа като антиоксидант. Също както прясно изцедените сокове например. Улавя свободните радикали като им дава нужните им отрицателни заряди и ги изхвърля от организма .&nbsp;</p> <p><strong>Със&nbsp;&nbsp;<a href="https://zonanatura.bg/product/ured-za-filtrirane-alkalizirane-i-yonizirane-na-vodata-ndash-8-stepenna-sistema-ndash-hygea-water-system-podarak-ndash-butilka-hygea" target="_blank" rel="noopener"><u>Системата за пречистване на вода&nbsp;HYGEA</u></a>&nbsp;&nbsp;и</strong><strong>&nbsp;</strong><strong>&nbsp;<a href="https://zonanatura.bg/product/kana-za-filtrirane-alkalizirane-i-yonizirane-na-voda-hygea-energy" target="_blank" rel="noopener"><u>Каната за пречистване на вода&nbsp; &nbsp; HYGEA</u></a></strong><strong><a href="https://zonanatura.bg/product/kana-za-filtrirane-alkalizirane-i-yonizirane-na-voda-hygea-energy" target="_blank" rel="noopener">&nbsp;</a>&nbsp;</strong><strong>се&nbsp; изършва прецизна седем степенна филтрация на чешмяната вода като ОРП&nbsp; се понижава до&nbsp;&nbsp;&nbsp;-150 mv / -100 mV.</strong><strong>&nbsp;</strong></p> <p>Само&nbsp;<strong>2 литра</strong>&nbsp;от тази вода на ден се равняват на антиоксидантните свойства от изяждането на&nbsp;<strong>756 банана, 516 ябълки, 47 връзки спанак&nbsp;или 38 моркова!</strong>&nbsp;Тя е най-лесно&nbsp;усвоимият&nbsp;от организма антиоксидант.&nbsp;</p> <p>&nbsp;Антиоксидантните свойства на пречистената с &nbsp;каната и системата HYGEA вода допълнително&nbsp; се повишават от обогатяването й&nbsp; с водород.</p> <p>Водата обогатена с молекулен водород е <strong>ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН АНТИОКСИДАНТ</strong>, своеобразен унищожител на&nbsp;<strong>най-опасните и разрушителни</strong>&nbsp;хидроксилни радикали. Тези радикали крадат електрони от ДНК молекулите, протеините и мазнините, като ги дестабилизират и предизвикват унищожителна верижна реакция. Водородът лесно отдава електрони на хидроксилните радикали, което ги стабилизира и спира атаката им.&nbsp;</p> <p></p> </div> </div> </div> </div> </div>

Сравнение на продукти