Муска с хвойна пази от грип

29.10.2021 18:42:42

Муска с хвойна пази от грип

Д-р Атанас Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с над 30-годишна практика.Автор е на книгата „Въведение в природолечението. Моята практика” – настолен справочник за природните методи за справяне с редица заболявания.

Какво препоръчва д-р Атанасов  да правим при грип и настинка ?

Трябва да престанем да се храним за 24 часа. През това време да се приема само чай и вода. Гладът ще помогне за унищожаването на поразени от  вируса клетки.

Загряването на цялото тяло по време на грип ще помогне за бързото му лечение. Сауна, парна баня или в къщи “2 л горещ липов чай, 5 одеяла, един аспирин / най-много/ и 2 часа потене в леглото”. 
Важно е краката да са топли. Ако изстиват може да се наръси смлян синап в чорапите.

При температура до 39,5 градуса е по-добре да не се сваля.

Според доктора муската действа много добре срещу заразата. Рецептата, която предлага е известна от миналото и е била много популярна по времето на голямата епидемия от инфлуенца през 1918г. ” В малка торбичка от плат се поставят 10-15 зрънца хвойна/ счукани/. Добавя се малко камфор – около 1/8 чаена лъжичка/ и се накапват 5-10 капки лавандулово масло.” Така приготвената муска се окачва на врата на детето и тя го пази от вирусни инфекции.

Доктор Атанасов препоръчва още да се приема по 1г. витамин С на ден. Чисто лавандулово масло може да се приема по 2 капки няколко пъти на ден върху захарче или да се втрива в гърдите ” за да засилите неспецифичната имунна система”

Източник:  Интервю на Симона Димитрова с д-р М.Атанасов в-к 168 часа.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Основна

Основна | Зона Натура

Муска с хвойна пази от грип

Муска с хвойна пази от грип | Зона Натура

Д-р Атанас Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с над 30-годишна практика.Автор е на книгата „Въведение в природолечението. Моята практика” – настолен справочник за природните методи за с Д-р Атанас Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с над 30-годишна практика.Автор е на книгата „Въведение в природолечението. Моята практика” – настолен справочник за природните методи за с 2022-01-07T10:13:46+02:00 Муска с хвойна пази от грип

<div class="et_pb_column et_pb_column_3_4 et_pb_column_1 et_pb_specialty_column et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough"> <div class="et_pb_row_inner et_pb_row_inner_0"> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_inner et_pb_column_inner_0 et-last-child"> <div class="et_pb_module et_pb_image et_pb_image_0"></div> <div class="et_pb_module et_pb_text et_pb_text_0 et_pb_text_align_left et_pb_bg_layout_light"> <div class="et_pb_text_inner"> <p>Д-р Атанас Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с над 30-годишна практика.Автор е на книгата &bdquo;Въведение в природолечението. Моята практика&rdquo; &ndash; настолен справочник за природните методи за справяне с редица заболявания.</p> <p>Какво препоръчва д-р Атанасов&nbsp; да правим при грип и настинка ?</p> <p>Трябва да престанем да се храним за 24 часа. През това време да се приема само чай и вода. Гладът ще помогне за унищожаването на поразени от&nbsp; вируса клетки.</p> <p>Загряването на цялото тяло по време на грип ще помогне за бързото му лечение. Сауна, парна баня или в къщи &ldquo;2 л горещ липов чай, 5 одеяла, един аспирин / най-много/ и 2 часа потене в леглото&rdquo;.&nbsp;<br />Важно е краката да са топли. Ако изстиват може да се наръси смлян синап в чорапите.</p> <p>При температура до 39,5 градуса е по-добре да не се сваля.</p> <p>Според доктора муската действа много добре срещу заразата. Рецептата, която предлага е известна от миналото и е била много популярна по времето на голямата епидемия от инфлуенца през 1918г. &rdquo; В малка торбичка от плат се поставят 10-15 зрънца хвойна/ счукани/. Добавя се малко камфор &ndash; около 1/8 чаена лъжичка/ и се накапват 5-10 капки лавандулово масло.&rdquo; Така приготвената муска се окачва на врата на детето и тя го пази от вирусни инфекции.</p> <p>Доктор Атанасов препоръчва още да се приема по 1г. витамин С на ден. Чисто лавандулово масло може да се приема по 2 капки няколко пъти на ден върху захарче или да се втрива в гърдите &rdquo; за да засилите неспецифичната имунна система&rdquo;</p> <p><em>Източник:&nbsp; Интервю на Симона Димитрова с д-р М.Атанасов в-к 168 часа.</em></p> </div> </div> </div> </div> </div>

Сравнение на продукти