Представяме Ви една рецепта за веганско тофу от леща, която много обичаме:
Съставки:
- 1 чаша червена леща
- 3 чаши вода
- 1 супена лъжица сусамово масло
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица смлян кимион
- 1 супена лъжица смляна куркума
- 1/2 чаша панировъчна смес.
- Сол на вкус
Инструкции:
Измийте лещата под течаща вода и отстранете всякакви нечистотии.
В голяма тенджера сложете лещата и водата. Загрейте на средно висока температура и варете за няколко минути докато лещата омекне и поеме водата напълно.
Отцедете варената леща и оставете да се охлади.
В блендер сложете варената леща, сусамовото масло, соевия сос, кимиона, куркумата и солта. Блендирайте докато получите гладка и плътна консистенция.
Прехвърлете получената смес в голяма купа и я охладете в хладилника за около 1 час.
След като сместа се охлади, формирайте в желаната форма на "тофу". Можете да използвате ръце или форми за оформяне.
Готовото тофу може да панирате като го нарежете на малки кубчета и покриете равномерно с панировачна смес.
Загрейте тиган на средно висока температура и добавете малко масло. Пържете "тофуто" от всяка страна, докато стане златисто и хрупкаво.
Готовото тофу може да поднесете като веганско ястие или добавка към салати или сандвичи.
Това е само основната рецепта за веганско тофу от червена леща.
Можете да експериментирате с различни подправки и добавки като чесън, пресен магданоз, лук.
Продукти червена леща, предлагани в магазин Зона Натура
![]() БИО Червена леща Primeal |
![]() БИО Червена леща Био Класа |