Как да си осигурим добра имунна подкрепа?

окт. 3, 2021 | Блог

С настъпването на есента идват и сезонните заболявания, които са сериозни изпитания за някои, а за други само временни неразположения.

Имунитетът е онази защитна стена на организма, която се бори с вирусите, неприятните настинки, грипа и останалите болести, на които се излагаме ежедневно в съвременния свят. Как бихме могли да го подсилим обаче?

Според някои експерти съставът на ценни вещества в храната на човека е намалял 5 пъти за последните 50 години. Преди хората са използвали около 250 различни растения годишно, расли в плодородни почви, а днес използваме само около 20 вида. Същото се отнася и за животните, чието месо използваме като храна. Тези статистики водят до един-единствен извод – нито чрез месото, нито чрез растенията човек може да си набави всички необходими минерали, витамини и микроелементи за правилното функциониране на своя организъм.

„Грижи се за тялото си, това е единственото място, където трябва да живееш.“

Джим Рон

За щастие, има лесен и достъпен начин да го направим, като заложим на висококачествени хранителни добавки за имунитет. Но кои са те и как да изберем от огромното разнообразие на пазара?

Какво да съобразите при подбора на хранителни добавки за имунитет ?

От дълбока древност различните народи използват цветовете, плодовете, семената, корените, стъблата на много растения при лечение на различни болести, както и за укрепване и възстановяване на организма след боледуване.

Има няколко задължителни витамини, минерали и есенциални мастни киселини, които може да приемаме под формата на добавки, за да увеличим защитните функции на организма си, тъй като той не ги синтезира, а се набавят чрез здравословната и балансирана храна. Това са витамин С, селен, витамин B-комплекс, витамин D, цинк, витамин Е и Омега 3 мастни киселини. Мултивитамините също са чудесна опция, като е хубаво да заложите на био и натурални продукти, тъй като регулациите при тях са изключително строги и можете да разчитате наистина на високо качество на продуктите.

За да подпомогнем имунната си система, е добре да се храним с храни, богати на полезни вещества и да използваме хранителни добавки със силно антиоксидантно и противовъзпалително действие. Такива например са цитрусовите плодове, които както знаем, са богати на един от най-силните антиоксиданти – витамин С, както и хранителни добавки с натурален произход, в които се съдържа:

АЦЕРОЛА –  екстракт oт ацерoла – плодът с най-високо съдържание на витамин С, необходим за здрави зъби, венци, кoсти и силна имунна система.

ЕХИНАЦЕЯ + АЦЕРОЛА –  пoдкрепя имунитета и ефективнo се прoтивoпoставя на вирусни и бактериални инфеkции.

100% НАТУРАЛЕН ЛЕВОСПИРАЛЕН ВИТАМИН С –  от покълнала елда и горчив портокал.

Други известни и много използвани природни продукти са :

МАСЛО ОТ ЧЕСЪН – действа антивирусно, антибактериално и противогъбично. Препоръчва се при вирусни и респираторни заболявания, заболявания на дихателната система, възпалителни заболявания и намален имунитет.

КОРА ОТ БЯЛА ВЪРБА –  мощно прoтивовъзпaлително дeйствие и силeн имyнитет. Dr. Nature кора oт бяла върба е подходяща за прием през студените месеци и сезони на чести простуди, тъй като спомага за намаляване на високата температура и повишава имунитета. Положителните ефекти се дължат на салицинът, кoйтo е основният активен компонент в кората на бялата върба. Намалява риска от съсирване на кръвта!

КОМПЛЕКС ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА –  със силата на най-добрите природни антиоксиданти – гроздови семки, зелен чай, червено вино и ацерола на прах.

ИМУНОКОМПЛЕКС – селенът, цинкът, витамин С, витамин D, желязото, фолиевата киселина, витамин В6 и витамин В12 допринасят за нормалното функциониране на имунната система. А фолиевата киселина, желязото, ниацинът, пантотеновата киселина, витамин В2, витамин В12, витамин В6 и витамин С помагат за намаляване на умората и изтощението.

Не бихме могли да пропуснем още един прекрасен натурален продукт – КОЛАСТРА.  Тя   съдъpжа над 37 имунни и 8 растежни фактора, които поддържат и възстановяват почти всички органи и системи в организма. Проявява ясно изразено имуномодулиращо, антивирусно, антибактериално, противовъзпалително, антиокисдантно, антираково действие.

Предупреждение: Хранителните добавки не са предназначени да заместват разнообразна, балансирана диета и здравословен начин на живот.

Преди да използвате хранителни добавки се консултирайте с медицинско лице.