Муска с хвойна пази от грип

ян. 27, 2020 | Блог

Д-р Атанас Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с над 30-годишна практика.Автор е на книгата „Въведение в природолечението. Моята практика” – настолен справочник за природните методи за справяне с редица заболявания.

Какво препоръчва д-р Атанасов  да правим при грип и настинка ?

Трябва да престанем да се храним за 24 часа. През това време да се приема само чай и вода. Гладът ще помогне за унищожаването на поразени от  вируса клетки.

Загряването на цялото тяло по време на грип ще помогне за бързото му лечение. Сауна, парна баня или в къщи “2 л горещ липов чай, 5 одеяла, един аспирин / най-много/ и 2 часа потене в леглото”. 
Важно е краката да са топли. Ако изстиват може да се наръси смлян синап в чорапите.

При температура до 39,5 градуса е по-добре да не се сваля.

Според доктора муската действа много добре срещу заразата. Рецептата, която предлага е известна от миналото и е била много популярна по времето на голямата епидемия от инфлуенца през 1918г. ” В малка торбичка от плат се поставят 10-15 зрънца хвойна/ счукани/. Добавя се малко камфор – около 1/8 чаена лъжичка/ и се накапват 5-10 капки лавандулово масло.” Така приготвената муска се окачва на врата на детето и тя го пази от вирусни инфекции.

Доктор Атанасов препоръчва още да се приема по 1г. витамин С на ден. Чисто лавандулово масло може да се приема по 2 капки няколко пъти на ден върху захарче или да се втрива в гърдите ” за да засилите неспецифичната имунна система”

Източник:  Интервю на Симона Димитрова с д-р М.Атанасов в-к 168 часа.